Skip to content

Heb je schulden en kun je hierbij wat hulp gebruiken? Met ruim 13 jaar financieel-juridische, credit- en klachtmanagementervaring sta ik jou graag bij om de eerste stappen te zetten naar een schuldenvrij leven. 

Wil je meer weten?

Vul je contactgegevens in, dan neem ik contact met je op. 

Wat is bewindvoering?

Bewindvoering wordt ingezet als jij jouw financiën (tijdelijk) niet meer zelf kunt regelen. Dit creëert rust en vermindert financiële stress. De bewindvoerder maakt (schriftelijke) afspraken met je schuldeisers. Jij weet dan waar je de komende tijd aan toe bent.

Wat doet de bewindvoerder?

Een bewindvoerder beheert jouw geld en jouw goederen. Je kunt dan alleen met de medewerking van je bewindvoerder of met een machtiging van de rechter over jouw geld en jouw goederen beschikken.

Hoe vraag je het aan?

Na het indienen van een aanvraag, wijst de rechter jou een bewindvoerder toe. OnFinance kan jou hiermee helpen. De uitspraak van de rechtbank hierover, noemt men een beschikking.

Wat zijn de taken van een bewindvoerder?

Als jouw bewindvoerder, neem ik weloverwogen beslissingen over jouw geld en goederen. Ik maak na mijn benoeming tot bewindvoerder een lijst met een beschrijving van alle goederen die onder het bewind vallen. Deze beschrijving verstuur ik naar de rechter. Ik heb verder de volgende taken:

 • Je inkomen mag niet onder de beslagvrije voet komen. Ik ontvang jouw inkomen en controleer dat.
 • Ik check of je recht hebt op toeslagen
 • Ik betaal jouw rekeningen zoals afgesproken in het budgetplan
 • Ik doe jouw belastingaangifte (Box 1)
 • Ik vraag de gemeente om kwijtschelding voor gemeentelijke heffingen
 • Ik vraag (bijzondere) bijstand aan als je daar recht op hebt
 • Ik ga naar zittingen van kantonrechter 
 • Ik maak een verslag en leg verantwoording af aan de rechter.

Meer informatie over het aanvragen van bewindvoering

De volgende personen of instellingen kunnen je helpen door een aanvraag te doen of wijziging voor bewindvoering, curatele of mentorschap door te geven:

 • Jijzelf;
 • De instelling die je verzorgt of begeleidt;
 • Jouw partner;
 • Jouw ouders, grootouders, kinderen, kleinkinderen, broers, zussen, ooms, tantes, neven en nichten;
 • Als je minderjarig bent, je voogd of iemand anders die het gezag uitoefent;
 • Jouw curator, beschermingsbewindvoerder of mentor;
 • De officier van Justitie. Dit kan alleen in uitzonderlijke gevallen, bijvoorbeeld omdat er geen familie meer is.

Je vindt het formulier voor het aanvragen of wijzigen van bewindvoering, curatele of mentorschap bij documenten. Klik om het bestand te downloaden. Je kunt jouw aanvraag mailen naar info@onfinance.nl.

Wat fijn dat je meer informatie wil ontvangen over OnFinance

OnFinance werkt met een stappenplan om jou verder te helpen om van schulden naar een  schuldenvrij leven te komen. Je hebt de keuze gemaakt om hulp te zoeken omdat je jouw financiën (tijdelijk) niet meer zelf kunt regelen. Je wilt graag rust en minder financiële stress. Met het stappenplan heb je een houvast over hoe het proces om jouw schulden te regelen en jouw budget op te stellen eruit zal zien. Met het doorgeven van jouw contactinformatie, zal OnFinance eerst telefonisch, of als dat niet lukt, per e-mail contact met jou leggen om een kennismakingsgesprek in te plannen. Tijdens het kennismakingsgesprek komt het stappenplan naar voren. De stappen zijn:

Stap 1: KIJKEN

In deze stap kijken we samen naar jouw inkomsten, uitgaven en jouw schulden. Het is belangrijk dat je eerst inzicht hebt in hoe jouw financiën er nu uitzien.

Stap 2: VOELEN

Je weet vast hoe het aanvoelt om iedere maand tekort te komen, de post niet meer open te doen of gebeld te worden omdat het je niet is gelukt om de rekening te betalen. We kijken daarom samen naar jouw motivatie om een verandering in jouw situatie te brengen. Hoe je je hierover voelt is namelijk de sleutel naar jouw succes.

Stap 3: VRAGEN

Je zult vast vragen hebben over de werkwijze van OnFinance. Het is belangrijk dat je weet waar je aan toe bent als je voor OnFinance kiest. Dit bespreken wij dan ook.

Stap 4: Actie nemen

Als je tijdens het kennismakingsgesprek verder wil gaan met de aanvraag voor bewind, dan vullen we samen het aanvraagformulier in. OnFinance zal dan ook een bereidverklaring invullen en dat sturen we dan op naar de rechtbank. Je kunt OnFinance ook een volmacht geven zodat er alvast contact met jouw schuldeisers wordt opgenomen die dan op hoogte worden gesteld van het aanstaande bewind. Ook gaat OnFinance alvast aan de slag met een budgetplan.

Stap 5: Evalueren

Met het budgetplan zal OnFinance eerst jouw financiële situatie stabiel maken. Verder zal OnFinance kijken naar jouw mogelijkheden voor schuldhulpverlening en kijken of je geen geld hebt laten liggen. In de eerste periode is het belangrijk dat jouw lopende zaken op orde komen en daarna komen jouw schulden aan de beurt.

Wil je meer weten?

Vul je contactgegevens in, dan neem ik contact met je op.